Bacallà amb samfaina
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 bons talls de morro de bacallà
- Farina
- Oli d'oliva verge extra
Per la samfaina:
- Pebrot vermell
- Albergínia
- Carbassó
- Ceba
- Tomàquet
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Una mica de sucre
- Llorer
4 racions
Elaboració
Elaboració de la samfaina:
En una cassola posem a sofregir la ceba tallada a quadrets. Quan la ceba sigui una mica feta hi afegim el pebrot, l'albergínia i el carbassó,també talladets a quadrets i deixem que fagin una estoneta de "xup-xup".
Seguidament hi posem el tomàquet i deixem que es cogui tot plegat.
A mi particularment m'hi agrada afegir-hi un pensament de vi ranci, o vi negre.
També la faig a vegades, enfarinant i fregint a part l'albergínia i el carbassó perquè quedin cruixentets.
Elaboració del bacallà:
Donant per fet que tenim el bacallà ja dessalat (el podem comprar també així, demanant-li al bacallaner que ens el dongui al seu punt, o ell mateix ja ens aconsellarà el que hem de fer) l'assequem bé amb un drap, l'enfarinem i el fregim amb l'oli d'oliva.
En una altra cassola hi posarem un raig del mateix oli de fregir el bacallà, la samfaina que ja teniem previament feta i li donarem un tomb, seguidament hi posarem el bacallà i deixarem que fagi "xup-xup" 3 o 4 minutets tot plegat i ja el tindrem a punt per servir.
Bon profit!
Etiquetes: Quaresma Bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
38243 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.