Bacallà amb samfaina

Ingredients

  • 4 bons talls de morro de bacallà
  • Farina
  • Oli d'oliva verge extra

Per la samfaina:

  • Pebrot vermell
  • Albergínia
  • Carbassó
  • Ceba
  • Tomàquet
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Una mica de sucre
  • Llorer

4 racions

Elaboració

Elaboració de la samfaina:

En una cassola posem a sofregir la ceba tallada a quadrets. Quan la ceba sigui una mica feta hi afegim el pebrot, l'albergínia i el carbassó,també talladets a quadrets i deixem que fagin una estoneta de "xup-xup".
Seguidament hi posem el tomàquet i deixem que es cogui tot plegat.
A mi particularment m'hi agrada afegir-hi un pensament de vi ranci, o vi negre.
També la faig a vegades, enfarinant i fregint a part l'albergínia i el carbassó perquè quedin cruixentets.

Elaboració del bacallà:

Donant per fet que tenim el bacallà ja dessalat (el podem comprar també així, demanant-li al bacallaner que ens el dongui al seu punt, o ell mateix ja ens aconsellarà el que hem de fer) l'assequem bé amb un drap, l'enfarinem i el fregim amb l'oli d'oliva.
En una altra cassola hi posarem un raig del mateix oli de fregir el bacallà, la samfaina que ja teniem previament feta i li donarem un tomb, seguidament hi posarem el bacallà i deixarem que fagi "xup-xup" 3 o 4 minutets tot plegat i ja el tindrem a punt per servir.
Bon profit!


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

38243 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Eduard Lluis Palaus diu:
Arribat Divendres Sant, la tradició a casa meva, com a moltes altres cases, dicta menjar bacallà.
Aquest any, amb samfaina. Un dels plats més tradicionals de la Setmana Santa, la Quaresma, i de la Cuina Catalana.
Dolça diu:
I si no és divendres sant també és esplèndida aquesta recepta!!
A casa nostra per divendres sant cassoleta de bacallà amb carxofes i ou dur!
Joan Corminas diu:
Amic Eduard, com tu dius sóc un gran aficionat a la "pasta asciutta", aqui a Suïssa tenim la gran infuencia que el sud del país limita amb els Mestres de la pasta que són els Italians. Gràcies i una forta abraçada. Joan.c

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: